MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka faszerowane...
fot. pixabay.com zdjęcie ilustracyjne

Najsmaczniejsze dania na Wielkanoc. Wielokrotnie nagradzana kucharka z Gostomi dzieli się sekretnymi przepisami

Jajka faszerowane

Składniki:
6 jajek, łyżka majonezu
1 kwaśny ogórek
pietruszka, szczypiorek
kawałek suchej kiełbasy i żółtego sera
łyżeczka tartej bułki przyprawy

Wykonanie
Jajka gotujemy na twardo, nie obieramy tylko ostrym nożem dzielimy na połówki. Łyżeczką wybieramy ze skorupek zawartość. Jajka, ser, ogórka i wędlinę trzemy na średniej tarce. Dodajemy pietruszkę, sól, pieprz i majonez. Wszystko łyżką ucieramy i napełniamy skorupki. Dekorujemy je na małym półmisku.

W innej wersji masę wyrobioną możemy opanierować tartą bułką od spodu i przysmażyć. Podawać dzieciom z kropelkami keczupu.

Zobacz również

Śmierć trzymiesięcznego chłopczyka w Radomsku. Sprawę bada policja i prokurator

Śmierć trzymiesięcznego chłopczyka w Radomsku. Sprawę bada policja i prokurator

Zaczęło się! W opolskich lasach można już znaleźć prawdziwe skarby

Zaczęło się! W opolskich lasach można już znaleźć prawdziwe skarby

Polecamy

Domowe lody na patyku. Hit nie tylko z okazji Dnia Dziecka

Domowe lody na patyku. Hit nie tylko z okazji Dnia Dziecka

Urlop w Turcji bez biura podróży? Sprawdź, jak najlepiej go zaplanować

Urlop w Turcji bez biura podróży? Sprawdź, jak najlepiej go zaplanować

Pijesz, a kilogramy lecą w dół! Ten napój odchudzający to hit na TikToku

Pijesz, a kilogramy lecą w dół! Ten napój odchudzający to hit na TikToku